1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dismiss Notice
  3. What happens when the XF 2.0 is out? See the discussion here: http://www.sonnb.com/threads/what-happens-when-xf-2-0-is-out.1146/
    Dismiss Notice

Help Huge Issues With Xengallery Video Uploader

Discussion in 'XenGallery - Video Upload' started by Glock, May 12, 2015.

  1. Glock

    Glock Authorized Member Authorized

    Hi guys,
    I've finally managed to get ffMpeg installed (Ubuntu 14.04)
    But now have issues installing php-ffMpeg

    ffMpeg is on latest version :(

    I've installed it all in putty and am stuck building the php. The only thing stopping us.
    Code:
    root@:~# aptitude install php5-ffmpeg
    The following NEW packages will be installed:
      php5-ffmpeg{b}
    0 packages upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 23 not upgraded.
    Need to get 15.8 kB of archives. After unpacking 57.3 kB will be used.
    The following packages have unmet dependencies:
    php5-ffmpeg : Depends: libavcodec52 (>= 4:0.5.1-1) which is a virtual package. or
                            libavcodec-extra-52 (>= 4:0.5.1-1) which is a virtual package.
                   Depends: libavformat52 (>= 4:0.5.1-1) which is a virtual package. or
                            libavformat-extra-52 (>= 4:0.5.1-1) which is a virtual package.
                   Depends: libswscale0 (>= 4:0.5.1-1) which is a virtual package. or
                            libswscale-extra-0 (>= 4:0.5.1-1) which is a virtual package.
                   Depends: php5-common (= 5.3.29-1~dotdeb.0) but 5.5.9+dfsg-1ubuntu4.9 is installed.
    The following actions will resolve these dependencies:
    
         Keep the following packages at their current version:
    1)     php5-ffmpeg [Not Installed]
    
    
    
    Accept this solution? [Y/n/q/?] y
    No packages will be installed, upgraded, or removed.
    0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 23 not upgraded.
    Need to get 0 B of archives. After unpacking 0 B will be used.
    
    root@:~#
    
    This anything to do with it?
    ffMpeg PHP
    and
    ffMpeg Ubuntu

    What also concerns me is this;

    So will that work??
     
  2. sonnb

    sonnb Administrator Staff Member

    Actually I have removed the dependencies of ffmpeg-php. You can open
    sonnb_XenGalleryVideoUpload_Install and remove line 40->43 do remove this check. I will update addon to remove it.
     
  3. Glock

    Glock Authorized Member Authorized

    Thank you VERY much!!
    It's taken me two days' of working to try and sort this and if I can remove the dependency then amazing!
    Thank you @sonnb

    I am one happy bunny ha!
    Honestly two days or more I have been at this, so it's a HUGE weight off my shoulders.
    Thank you. ;)
     
    sonnb likes this.
  4. sonnb

    sonnb Administrator Staff Member

    Me either. When I started working on this addon, I spent lot of days to get correct binary to make it works (windows).
     
    Glock likes this.
  5. Glock

    Glock Authorized Member Authorized

    Brilliant, and yes I bet it took you a long time my friend to get this working, it's a big project that's certain!
    I'm really happy, it has taken a lot of fiddling to get it to go and I just couldn't.

    Indeed, a lot of work must have gone into this, so thank you once more.
     
    sonnb likes this.
  6. NaNa

    NaNa Member

    Dear sonnb,

    Last week we have updated the gallery to 2.5.2 but now I cannot upload video neither photo.
    For the video I get this message: Screenshot 2015-09-15 10.35.54.png

    For the photo It just sais: "There was a problem uploading your file."

    ( I have also tried to refresh the watermark, but it writes the same error massage as for the video.)

    Could you please help me?
     
  7. sonnb

    sonnb Administrator Staff Member

    Make sure your watermark URL is correct. I afraid that it point to wrong path. I recommend you put: http://domain.com/path/image.png instead of /path/image.png.
     
  8. NaNa

    NaNa Member

    Thanks, it is working fine now. :D
     
  9. sonnb

    sonnb Administrator Staff Member

    You are welcome. I will add a check when admin enter the watermark URL to get rid of this kind of error.
     
  10. NaNa

    NaNa Member

    There was no problem with it before.
     
    sonnb likes this.
  11. oO5 Dynasty

    oO5 Dynasty Authorized Member Authorized

    The video upload is not working for my site. Can i please receive some assistance?
     
  12. sonnb

    sonnb Administrator Staff Member

    Yes of course. Drop me some information into the conversation please.
     

Share This Page